Areenan lounas

› katso päivän lounas

Seinäjoki Areena
Tapahtumat

› Katso tapahtumat  

Seinäjoki Areena on laajentunut

Areenan B-halli 2017

 

Hyvästä parempi – näin voidaan perustellusti sanoa, kun nykyisen Areenan viereen valmistui vuoden 2017 toukokuun alusta uusi, entistä laajempi ja tiloiltaan sekä palveluiltaan monipuolisempi Areena kokonaisuus. Uuden kokonaisuuden myötä Seinäjoen talousalue otti ison askeleen kohti läntisen Suomen johtavaa tapahtumakaupunkia. Valtakunnan tasolla pystymme yhä paremmin haastamaan muut merkittävät messu-, kokous- ja tapahtumatiloja tarjoavat kaupungit Suomessa.   

 

Areenan (A-halli) ”ensimmäisen” vaiheen monitoimihalli valmistui vuoden 2000 syksyllä. Nykyinen Areena on kooltaan noin 15 000 bruttoneliöä ja näyttelypinta-alaa on vajaa 10 000 neliö. Areenan valmistumisen myötä Seinäjoella on järjestetty vuosittain isoja ja merkittäviä tilaisuuksia – puolue- ja liittokokouksia, valtakunnallisia juhlia ja - kilpailuja sekä kymmenittäin muita tilaisuuksia. Lisäksi joukossa on vakiintuneita kymmeniä tuhansia vieraita vetäviä messu- ja viihdetilaisuuksia, joista kirkkaimpina tähtinä loistavat Tangomarkkinoiden konsertit, Pytinki-rakennusmessut, Käsityömessut, Kansainvälinen koiranäyttely sekä monet muut tapahtumat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Areenan (B-halli) laajennusosa käsittää lisätilaa vajaa 7 000 bruttoneliöä ja siitä näyttely- ja tapahtuma-alustaa on noin 4 500 neliöä. Tilassa on kattava tekninen valmius tapahtumia ajatellen. Laajennusosa pitää sisällään lisätilaa messuille, kokouksille, konserteille, liikunnalle ja muille tapahtumille.

 

Uuden B- hallin ns. areenatila on kooltaan noin 4 000 neliötä. Uuden osan toiseen kerrokseen tulee kokous- ja monitoimitilaa reilut 500 neliötä. Liikuntatilojen osalta tuli merkittävä lisäys ja parannus Seinäjoen palvelutarjontaan. Tilassa voi harjoittaa kaikkia perinteisiä sisälajeja, mukaan lukien aerobic ja vastaavat liikuntamuodot. Sen lisäksi huomiota on kiinnitetty pesäpallon oheisharjoitusmahdollisuuteen talvikaudella. Varattujen liikuntavuorojen ryhmille on tarjolla vuoron yhteydessä uusi ja tasokas kuntosali täydentämään harjoitusvuorojen toimintaa.

 

B-hallin tiloihin valmistui hyvät puitteet ravintolapalveluille. Ravintola Eventti soveltuu erinomaisesti käytettäväksi omana itsenäisenä tilana esimerkiksi yritysten tai yhteisöjen juhliin, kokouksiin, liikunta- tai tykypäiviin. Uusi tila on monitoimitilaa, kuten jo nykyinen Areenan A-osa, joka on toimintahistoriansa aikana palvellut yli viittä miljoonaa asiakasta ja vierailijaa.

 

 

 

 

 

 

 

Tilat ja puitteet sinunkin tapahtumaan - ota yhteyttä

Seinäjoki Areena Oy:n myyntipalveluun, puhelin 06- 429 9130 tai sähköposti myynti.areena(a)seinajoki.fi

 

Tässä perustietoa uudesta messu-, kokous- ja liikuntakeskuksesta.

 

› Katso pohjakuvat

   B-halli 1.krs
   B-halli 2.krs

Katso aluekuva

› Katso julkisivuluonnos (etelään)

Katso julkisivuluonnos (länteen)

 

  

Hyvästä parempi – näin voidaan perustellusti sanoa, kun nykyisen Areenan viereen valmistuu vuoden 2017 aikana uusi, entistä laajempi ja tiloiltaan sekä palveluiltaan monipuolisempi Areena kokonaisuus. Uuden Areena - kokonaisuuden myötä Seinäjoen talousalue ottaa ison askeleen kohti läntisen Suomen johtavaa tapahtumakaupunkia. Valtakunnan tasolla pystymme yhä paremmin haastamaan muut merkittävät messu- kokous- ja tapahtumatiloja tarjoavat kaupungit Suomessa.  Uusi kokonaisuus mahdollistaa 13 000 henkilön yhtäaikaisen palvelun.    

Areenan ”ensimmäisen” (A-halli) vaiheen monitoimihalli valmistui vuoden 2000 syksyllä. Nykyinen Areena on kooltaan noin 15 000 kerrosalaneliöä ja näyttelypinta-alaa on vajaa 10 000 m.  Areenan valmistumisen myötä Seinäjoella on järjestetty vuosittain isoja ja merkittäviä tilaisuuksia – puolue- ja liittokokouksia, valtakunnallisia juhlia ja - kilpailuja sekä kymmenittäin muita tilaisuuksia. Lisäksi joukossa on vakiintuneita kymmeniä tuhansia vieraita vetäviä messu- ja viihdetilaisuuksia, joista kirkkaimpina tähtinä loistavat Tangomarkkinoiden konsertit, Pytinki-rakennusmessut, käsityömessut, kansainvälinen koiranäyttely ja monet muut tapahtumat. 

Areenan uusi (B-halli) laajennusosa käsittää lisätilaa vajaa 7 000 kerrosalaneliöä ja siitä on näyttely- ja tapahtuma-alustaa hiukan yli 5 000 m. Tilassa tulee olemaan kattava tekninen valmius ajatellen messu - ja muita tilaisuuksia. Laajennustyöt käynnistyvät toukokuussa 2016 ja valmista on viimeistään toukokuun 2017 lopussa. Areenan nykyisen osan vuokraus – ja palvelutoiminta palvelee sisätilojen osalta normaalisti koko rakennusvaiheen ajan. 

Laajennusosa pitää sisällään lisätilaa messuille, kokouksille, konserteille, liikunnalle ja muille tapahtumille. Uuden osan ns. Areenatila on kooltaan noin 4 000 neliötä. Uuden osa toisen kerrokseen tulee kokous- ja monitoimitilaa noin 600 neliötä. Valmistumisen myötä liikuntapalvelut saavat merkittävän lisän ja parannuksen Seinäjoen palvelutarjontaan. Tilassa voi harjoittaa kaikkia perinteisiä sisälajeja, mukaan lukien aerobic ja vastaavat liikuntamuodot. Sen lisäksi huomiota on kiinnitetty pesäpallon talvikauden oheisharjoitusmahdollisuuteen. Liikuntavuorojen ryhmät voivat käyttää vuoron yhteydessä uuden osan tasokasta kuntosalia täydentämään harjoitusvuorojen toimintaa. 

Uuden osan tiloihin rakentuu hyvät puitteet ravintolapalveluiden toteuttamiseen. Tila on mitä parhain käytettäväksi omana itsenäisenä tilana esimerkiksi yritysten tai yhteisöjen juhliin, kokouksiin, liikunta- tai tykypäiviin. Tilojen ravintolapalvelut tuottaa laadulla ja ammattitaidolla Fazer- konserniin kuuluva Fazer Food Service Oy. Nykyinen Areenan A-osa on toimintahistoriansa aikana palvellut yli viittä miljoonaa asiakasta ja vierailijaa. Uusi kokonaisuus tulee toimimaan entistä monipuolisempana tapahtumien näyttämönä niin arjen kuin juhlankin tilaisuuksissa, unohtamatta liikunnan riemuja.